Klassiek in de zomer!

By: HitskeThu, 08/02/2018
Leder jaar worden er in Nederland ontzettend veel muziekfestivals in de zomer

Leder jaar worden er in Nederland ontzettend veel muziekfestivals in de zomer georganiseerd om de zomerstop in de theaters en concertzalen te overbruggen. Klassieke muziek mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Het aantal festivals groeit nog steeds en het aanbod is erg groot. Van klassieke muziek in grote steden tot kamermuziek in de natuur. Hier een klein overzicht met festival tips voor deze zomer!

 

Festival Oude Muziek

Het grootste oudemuziekfestival ter wereld heet u welkom! Van 24 augustus t/m 2 september staat Utrecht onder de noemer Het Bourgondische Leven weer bol van de muziek. Het Festival Oude Muziek 2018 wordt op vrijdag 24 augustus op spectaculaire wijze geopend met een echte Blijde Intrede. Tijdens deze feestelijke avond in de Utrechtse binnenstad zijn er verschillende concerten van onder andere Vox Luminis, Cantica Symponia en curator in residence Björn Schmelzer met zijn Graindelavoix. Wilt u erbij zijn? Onder lezers van deze nieuwsbrief verloten we 10x2 vrijkaarten voor dit openingsconcert. Meld u aan via deze link. Voor meer informatie over de programmering en de kaartverkoop.

 

Orlando Festival

Bezoek van 9 tot en met 19 augustus het Orlando Festival: hét internationale kamermuziekfestival in Limburg. Het hart van het festival ligt in de voormalige abdij Rolduc in Kerkrade, waar lessen, masterclasses, workshops, lezingen en concerten plaatsvinden. De composer-in-residence tijdens deze editie van het festival is Louis Andriessen. Van hem klinken tien kamermuziekwerken, die grotendeels onder zijn supervisie zullen worden ingestudeerd. Voor meer informatie over de programmering en kaarten.

 

Grachtenfestival

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Geniet van Alexander Ullman in de Waalse Kerk, Vincent van Amsterdam in de Zuiderkerk of La voix humaine in Museum van Loon. Voor meer informatie over de programmering en kaarten.

 

Klassiek op het Amstelveld

Op 15 en 16 september kunt u op het Amstelveld in Amsterdam gratis genieten van klassieke muziek in de buitenlucht. Het maken en beleven van klassieke muziek door jeugd staat hierbij centraal. Het festival biedt een podium aan alle niveaus, van beginner en gevorderd tot het grootste toptalent. Tijdens het Open Podium mag iedereen vanaf 4 jaar zich presenteren en grijpen jaarlijks ruim 80 kinderen de kans om op een groot podium te staan met beide handen aan. In het Hoofdprogramma spelen professionele orkesten, ensembles, koren en solisten speciaal voor de gelegenheid samen met jeugd, om hen extra te inspireren en motiveren. Meer informatie hier