Stingray Music’s Open Podium vibe open voor nieuwe artiesten

By: Daan BFri, 10/29/2021
This image shows pictures of the four artists added to the playlist

Stingray houdt altijd zijn ogen open voor nieuw talent. Om die reden is een tijdje geleden de ‘Open Podium Vibe’ in het leven geroepen, om naast grote ook kleine artiesten een platform te geven. 

Via Stingray Music kun je al jouw favoriete artiesten beluisteren, en bovendien heb je de mogelijkheid om in deze vibe nieuw talent te ontdekken. De afspeellijst is verfrist met nummers van vier artiesten. In samenwerking met deze talenten voeren we een wederzijdse promotie uit om Stingray Music én hun muziek onder de aandacht te brengen. 

 

Piet Junior 

Deze rapper uit Zwolle heeft getekend bij het label van Ali B, waar hij in korte tijd heeft bewezen een veelbelovend talent te zijn binnen de Nederlandse muziekwereld. Waar hij voorheen rauwe rapnummers maakte, besloot Piet in 2021 een switch te maken naar feel good music, met meer invloeden vanuit de popwereld. Dit is te horen op tracks als Nirvana en Alles Wat Ik Doe. Piet is meerdere grote samenwerkingen aangegaan: met hiphopartiesten als Esko en Young Ellens, en binnen de Nederpop met Marlous en Tinus Hoekstra. 

 

KIMONO 

KIMONO loopt voorop als het gaat om de sound van de hedendaagse R&B. Zijn zangstijl en funky beats maken hem in Nederland uniek in zijn soort, wat bij vlagen doet denken aan buitenlandse artiesten als The Weeknd, PARTYNEXTDOOR en Bryson Tiller. Toonaangevende publicaties in Noisey, 3VOOR12 en i-D Magazine tipten hem al als grote belofte! Ook trok hij het land al door met het rondreizende festival de Popronde en verzorgde hij support acts voor Amerikaanse rappers als GoldLink en 6LACK. KIMONO heeft de laatste tijd zeker niet stil gezeten: onlangs bracht hij zijn ep Liefdesbang uit. 

 

Zeno 

Een artiest die zowel toegankelijk is voor Urbanliefhebbers als het grotere publiek is zeldzaam in de muziekwereld, maar Zeno flikt het. Met invloeden van hiphop, R&B en Nederlandstalige singer/songwriters heeft hij een enorm aanstekelijke sound gecreëerd. Zeno wisselt op verschillende nummers tussen Urban beats en een toegankelijker akoestische sound, maar altijd met melodieuze raps en pakkende refreinen. In het voorjaar van 2021 bracht hij zijn ep Beste Versie Van Mezelf, met daarop samenwerkingen met Urban zanger Jayh en producers Froduction en Skiba. Zelf staat hij ook zijn mannetje als producer. 

 

Dillenburg 

Zes jaar geleden stond hij al op Noorderslag, maar na zijn successen als het tekenen bij Warner Music en het verzorgen van de achtergrondzang bij Anouk werd het stil rond nederpopzanger Dillenburg. Nu, na zes jaar, is hij weer terug met zijn ep Boy Van De Liefde. Hij heeft de switch gemaakt van Engels- naar Nederlandstalig repertoire, en met meer zelfvertrouwen dan ooit is hij helemaal terug om te doen wat hij het liefste doet: het maken van muziek. 

 

Op Stingray Music geniet je gratis van deze en vele andere artiesten in de vibe. 
Download de app in de App Store of via Google Play. 

Luister nu